Boegbeelden
aan het woord:
De plastic s(l)oep
Sinds 2019 steunt NN Group Plastic Whale in hun strijd tegen plasticvervuiling. Het doel van de samenwerking is het vergroten van bewustwording rond dit probleem. In dit kader is ook de Plastic Whale documentaire ‘De Plastic S(l)oep’ door NN Group mogelijk gemaakt. In deze online video ontmoet onderzoeksjournalist Jeroen Smit vier rolmodellen van de toekomst op het gebied van plastic reductie. Zij vertellen over hun strijd tegen de snelgroeiende plastic soep.
Elk jaar wordt wereldwijd zo’n honderd miljard dollar aan plastic weggegooid
Bewustwording is een mooie start
Mensen zijn zich bewust van de gevolgen van plastic afval. Dat is een mooie start maar er is meer nodig, en snel. Elk jaar wordt wereldwijd zo’n honderd miljard dollar aan plastic weggegooid. Omdat al die flessen, rietjes en tandenborstels niet vergaan, groeit de plastic soep onverminderd hard door. Daarom wordt bewustwording van dit onderwerp iedere dag belangrijker.
Vissen naar plastic
Door plastic te vissen en uit plastic afval economische waarde te creëren, enthousiasmeert Plastic Whale mensen om actief een bijdrage te leveren aan het terugdringen van de plastic soep. Van het opgeviste plastic worden bijvoorbeeld prachtige sloepen en kantoormeubilair gemaakt. Ook zet de organisatie zich in om het bewustzijn rond het gebruik van plastic te vergroten.
De Plastic S(l)oep
De documentaire ‘De Plastic S(l)oep’ vertelt de inspirerende verhalen van Saskia, Lars, Nicholas en Eric. In de NN Plastic Whale boot gemaakt van grachtenplastic vaart Jeroen Smit door Amsterdam. Onderweg pikt hij de boegbeelden op die ieder op hun eigen manier het plastic probleem aanpakken. Ze laten de urgentie zien én zijn het bewijs dat we met elkaar snel in actie kunnen komen.
Wil je meer zien?
‘De Plastic S(l)oep’ is voor iedereen te bekijken, ook staat het op de website van Plastic Whale. Wie na het bekijken van de film direct in actie wil komen, vindt op de website van Plastic Whale praktische tips om zich aan te sluiten bij hun missie. En iedereen kan meedoen.